Nya vägnamn och fototavla invigdes vid Pinnevik


Lördagen den 3 oktober 2020, i samband med Lysekils kulturvecka, invigdes två nya vägnamn och en fototavla med bilder från Stångehuvud förr och nu. Arrangör var Carl och Calla Curmans stiftelse.

De två vägarna är Calla Curmans väg, som leder från Pinnevik mot Stångholmesund, och Carl Curmans väg, som leder från Pinnevik mot Munkeviks mule.

Till minnet av att det hösten 2020 är 100 år sedan som Calla Curman slutförde sina markinköp i Stångehuvud-området har Curmanstiftelsen tagit fram en fototavla med bilder som berättar om Stångehuvud från tiden då stenbrytning pågick i delar av Stångehuvud. Jämförelsebilder har för flera av motiven tagits hur det ser ut i nutid med hur det såg ut för över 100 år sedan.

Eva-Lott Swahnberg, näst längst till vänster, ombud för Carl och Calla Curmans stiftelse, hälsar välkommen till invigningen strax ovanför Pinnevik av ny informationstavla och vägskyltarna Calla Curmans väg och Carl Curmans väg.

Katarina Bengtson Ekström, t.h., familjen Curmans representant, höll ett invigningstal till minnet av Carl och Calla Curman och gladdes så här 100 år efter att Calla fullbordat markinköpen i Stångehuvud åt de nya vägnamnen och att få avtäcka fototavlan.